Behandelingen

U heeft een afspraak gemaakt of u bent van plan dit te gaan doen. En dan?

Het is heel begrijpelijk dat het niet altijd meevalt om uw geliefde viervoeter bij een vreemde achter te laten. Dat snap ik als baasje van mijn eigen honden maar al te goed. Daarom is het ook heel begrijpelijk dat u de eerste keer erbij wilt blijven, indien u daar behoefte aan heeft. Zo kan ik u eventueel wat tips meegeven voor een optimale vachtverzorging.

Ik heb verschillende behandelingen die ik uw dier kan geven.

Wassen: U kunt uw hond tussendoor laten wassen. Ook bestaat er een wasarrangement. Na het wassen wordt de hond droog geföhnd.

Knippen: Denkt u hierbij aan de kroesvachten van poedels, labradoodles en verscheidene waterhonden. Het knipwerk gebeurd met een rechte schaar of een gebogen schaar.

Effileren: Hierbij wordt ,door middel van verschillende effileerscharen, de vacht ingekort of uitgedund. bij inkorten kunt u denken aan een Maltezer, Shiz Tzu maar ook heel veel Boomertjes. Het effileren uitdunnen wordt veel gedaan bij de Spaniëls, Setters en de Golden Retrievers.

Machinaal inkorten: Met verschillende maten scheerkoppen en/of opzetkammen wordt de vacht met behulp van een tondeuse ingekort.

Ontwollen: uw hond gaat in bad en wordt gemasseerd zodat het haar, wat eraan toe is om te ruien, goed loskomt. Daarna wordt met een waterblazer het loszittende haar er goed uitgeblazen. Denkt u aan een Sheltie, Alaska Malamute of een Labrador retriever. Deze behandeling wordt 2 tot 4 maal per jaar gedaan.

Plukken/Strippen: Afhankelijk van het ras, wordt er gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar geplukt. Een stripvacht om de 3 maanden. Het grote verschil tussen plukken en strippen is dat het gewone plukken tot op het onderwolletje gebeurd en bij een stripvacht blijft er een korte harde deklaag bestaan. Mijn voorkeur gaat uit naar een stripvacht. De harde bovenlaag beschermd de hond beter. Bij een goed onderhouden stripvacht loopt uw hond er het hele jaar netjes bij. Denkt u hierbij aan verschillende terriër rassen zoals de Fox terriër of de Airedale terriër. Ook natuurlijk de ruwharige dashonden ( teckels) en ruwharige jachthonden, zoals de Fauve de Bretagne en de Duitse Staande draadhaar.

 Dit is een voorbeeld van een stripvacht: Een nieuwe 'harde' deklaag ontstaat bij het wegplukken van de oude 'langere' laag. 

Ontklitten: Op een diervriendelijke manier ,met behulp van speciaal hiervoor gemaakt materiaal, zal ik uw dier ontklitten. Omdat ik het belang van het dier voorop zet, ga ik het dier niet onnodig pijn doen als er echt geen andere mogelijkheid meer is dan scheren. Denkt u aan vervilting tot op de huid.

APK-tje tussendoor: Stel uw hond is nog niet toe aan een knip-, effileer-, of plukbeurt, maar er komt een leuke familiefoto aan waar uw hond ook bij op moet. Of u wilt uw hond er tip top bij laten lopen, dan kunt u voor het APK-tje gaan kiezen. Uw hond zijn pootjes worden mooi rond geknipt, gewassen, geföhnd, geborsteld, oren worden uitgeplukt, anaalklieren gecheckt, nagels en eventueel haar voor de ogen weggeknipt.

Borstelen: U kunt uw hond altijd trakteren op een borstelbeurt. Ik heb ook een borstelarrangement, handig voor lange vachten die u lang wilt houden, of als u weinig tijd heeft of als het gewoon niet gaat.

Bij iedere trimbeurt wordt uw hond gewassen met uitzondering van de plukvachten. De huid van een ruwhaar kan geïrriteerd raken door na de pluk te wassen. Vooraf wordt een plukvacht niet gewassen om zo beter grip op de vacht te hebben en het voor de hond zo plezierig mogelijk te maken. Mocht u de plukvacht toch na die tijd gewassen willen hebben, kunt u altijd een aantal dagen later terugkomen. Bij iedere trimbeurt worden de nagels ( indien nodig) geknipt, de oren eventueel uitgeplukt en de anaalklieren gecheckt.  

 

 

  

 

 

 

 

<a href="http://www.hondentrimsalon-info.nl" title="Hondentrimmer">www.hondentrimsalon-info.nl</a> 


http://www.hondentrimsalon-info.nl


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Trimsalon Perro Feliz

Diever, Dwingeloo en omstreken