Behandelingen


Technieken

Knippen

Knippen is de techniek wat toegepast wordt bij het inkorten met de rechte of gebogen schaar. Denkt u hierbij aan de kroesvachten en krulvachten van vele Labradoodels ( met een krul vacht) of de trotse elegante poedels. Ook de Bichon Frise, waterhonden ( Barbet, Spaanse waterhond) en de Bedlington terriër.

Effileren

Effileren kan met meerdere soorten scharen. Van de fijn getande tot de chunckers. Het hangt van de vacht af: Labradoodels hebben een wat grover getande schaar dan bijvoorbeeld een Yorkshire of een Cockertje. De vacht kan middels deze techniek worden ingekort of uitgedund. Het inkorten gebeurd bijvoorbeeld bij veel boomerhondjes, Shih-Tzu's, Maltezer, labradoodels. Het effileren uitdunnen gebeurd bij veel spaniel rassen, setters en retrievers.

Plukken

Plukvachten komen om de 3 a 4 maanden ( stripvacht) of om het half jaar. ( pluk tot op de onderwol met, in overleg met u, 6 weken later een napluk). Zelf geef ik de voorkeur voor de stripvacht. Bij de stripvacht bestaat het vachtje uit meerdere laagjes, zodat ik iedere plukbeurt de langste en oudste haren eraf trim. Uw hond behoudt zijn mooie harde laag en ziet er verzorgd uit. Het plukken tot op de onderwol zegt het al; de hond staat letterlijk in zijn hemd. Na 6 weken is de harde bovenlaag al tevoorschijn gekomen. De napluk haalt de pluis eraf en zorgt ervoor dat de vacht er verzorgd uitziet. Nadeel van deze techniek is dat de hond er niet het hele jaar netjes bijloopt. De ruwharige rassen zijn bijvoorbeeld veel terrier soorten, teckels, ruwharige jachthonden ( Fauve de Bretagne en Duitse staande hond)

Ontwollen

Bij de techniek ontwollen, maak ik gebruik van de was- en blaas methode. De hond gaat in bad en wordt dmv een bijpassende shampoo en een ontwol-conditioner een tijdje in de 'week' gezet. Hierdoor kan ik zonder de vacht te beschadigen, de loszittende haren eruit weken.Veel haar zal er al loskomen tijdens het uitspoelen. Daarna doet de waterblazer de rest. De hond wordt daarna in model getrimd.

Scheren

Scheren gebeurd met behulp van de Heiniger tondeuse. Ik ben in het bezit van veel scheerkoppen met allerlei lengtes. Ook gebruik ik de opzetkammen voor een natuurlijk effileer effect.

Dit is een voorbeeld van een stripvacht: Een nieuwe 'harde' deklaag ontstaat bij het wegplukken van de oude 'langere' laag.

Een aantal behandelingen die ik naast de bovenstaande technieken ook kan doen;

Ontklitten: Op een diervriendelijke manier ,met behulp van speciaal hiervoor gemaakt materiaal, zal ik uw dier ontklitten. Omdat ik het belang van het dier voorop zet, ga ik het dier niet onnodig pijn doen als er echt geen andere mogelijkheid meer is dan scheren. Denkt u aan vervilting tot op de huid.


APK-tje tussendoor: Stel uw hond is nog niet toe aan een knip-, effileer-, of plukbeurt, maar er komt een leuke familiefoto aan waar uw hond ook bij op moet. Of u wilt uw hond er tip top bij laten lopen, dan kunt u voor het APK-tje gaan kiezen. Uw hond zijn pootjes worden mooi rond geknipt, gewassen, geföhnd, geborsteld, oren worden uitgeplukt, anaalklieren gecheckt, nagels en eventueel haar voor de ogen weggeknipt. Een APK-tje is enkel bedoeld voor vaste klanten, tussen 2 trimbeurten door.


Borstelen: U kunt uw hond altijd trakteren op een borstelbeurt. Ik heb ook een borstelarrangement, handig voor lange vachten die u lang wilt houden, of als u weinig tijd heeft of als het gewoon niet gaat.


Bij iedere trimbeurt wordt uw hond gewassen met uitzondering van de plukvachten. De huid van een ruwhaar kan geïrriteerd rakendoor na de pluk te wassen. Vooraf wordt een plukvacht niet gewassen om zo beter grip op de vacht te hebben en het voor de hond zo plezierig mogelijk te maken. Mocht u de plukvacht toch na die tijd gewassen willen hebben, kunt u daar een nieuwe afspraak voor maken. Bij iedere trimbeurt worden de nagels ( indien nodig) geknipt en de oren eventueel uitgeplukt

Zuster Broerstraat 8, 7981 DJ Diever tel: 06-27119062,

email:perrofeliz1977@gmail.com


KvK-nummer: 63808978 btw-identificatienummer: NL002144114B33